LIEVELINGSGEUR

VANUIT HET HART

ZONNIG

LEVEN

RUSTGEVEND

NATUURLIJK GELUK

Wat is mijn essentie

Kijk, Ruik, Voel, Proef en Geniet!

Mijn passie is “eten”,  in het Engels zo mooi verwoord als: “I am a Foodie”.

Ik ben gek van pure, natuurlijke ingrediënten, nieuwsgierig naar hoe ze geteeld worden en voor  de lekkerste vruchten, groenten, kruiden en specerijen loop ik mijn neus achterna. Ik breng veel tijd door in de natuur,  loop graag over vers markten en bezoek delicatessenwinkels. Veelvuldig ben ik te vinden in mijn eigen kruidentuin waar ik mij verbind met mijn favoriete kruiden, eetbare bloemen en wilde planten die ik graag onder handen neem.

Het liefst betrek ik de ingrediënten bij de bron, zodat ik weet en voel wat het verhaal van het product is en wie de mensen achter het product zijn. Wildpluk behoort ook tot mijn natuurlijke voorraad.

Volg je hart

Dat laat je voelen

Wat resoneert

En past bij jou.

SMAKEN

Met aandacht eten

In mijn hoofd proef ik smaken en combineer ik wat ik zie, ruik en proef tot een smaakvol gerecht. De specifieke bereidingstechnieken hebben invloed op de smaak, textuur, mondgevoel en hoeveelheid essentiële voedingsstoffen, de voedingswaarde van het gerecht. Voeg daar de garnering van eetbare bloemen en kruiden aan toe en mijn creatie is “Ready tot eat”, een waar feestje op het bord.

Ons oog wil tenslotte ook gevoed worden. En wist je dat daar je spijsvertering start?  Als de presentatie van het gerecht op je bord er aantrekkelijk uitziet, doet dit direct iets met de smaakpapillen in onze mond. De spijsvertering wordt al in gang gezet…

Met aandacht eten, rustig eten, op 1 vaste plek eten, zittend eten, de tijd nemen om te eten, ruiken aan het eten, goed kauwen tijdens het eten, proeven tijdens het eten en vervolgens genieten van het met liefde bereide eten… aan een sfeervol gedekte tafel, al dan niet in bijzijn van dierbaren, maakt mij blij en voldaan!

Het lijkt bijna een meditatieve opsomming van hoe wij bewuster kunnen eten en met onze voeding kunnen omgaan. Onze spijsvertering is een belangrijk onderdeel van alle energetische processen die  in ons lichaam plaatsvinden. De keuze van onze voeding is van invloed op onze spijsvertering en uiteindelijk op ons welbevinden.

Het “vuur” in ons spijsverteringskanaal zorgt mede voor het kleinmaken van ons voedsel en de omzetting van macro- en micronutriënten, vitaminen en mineralen en vervolgens voor de opname en uitscheiding van al deze voedingsstoffen. Door deze ingenieuze processen is ons lichaam in staat alle essentiële voedingsstoffen goed op te nemen.

Proeflokaal Natuurlijk eten

Masterclasses

In mijn Masterclasses koken met kruiden, Essentiele oliën en Hydrolaten gaan we samen de keuken in. Met originele receptuur en het gebruik van groenten, fruit en kruiden naar het seizoen, bereiden we met elkaar de meest smaakvolle gerechten. Ik leg uit wat hydrolaten zijn, hoe je essentiële olie kan toepassen in gerechten en welke heilzame werking bepaalde kruiden hebben voor lichaam en geest.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat de natuurkracht in onze voeding voor jou kan betekenen?

Ik hoop je te ontmoeten in Het Proeflokaal Natuurlijk eten.

Mijn favoriete Professionele kennisbronnen:

Voeding & Diëtetiek, Studierichting Voeding & Management in Nijmegen, Topsportvoedingskunde Papendal, Liever Slank Coachingmethode / Mindful & Intuïtief eten (Anders eigen Annette Aarts), Kruidenleeropleiding Herborist (3-jarig Maartje Gruter), Aromatherapie opleiding Aromatherapeut (Stichting Wellness & Aromatherapie, Ellen Wagenaar en Harmen Rijpkema), Toepassingen Hydrolatentherapie (Veerle Waterschoot), Foodjournalistiek Fontys Hogeschool Amsterdam. In de Gastlessen die ik mag verzorgen, (bij diverse professionele opleidingen) op gebied van Voedingsleer, kruidenleer, kooktechnieken en smaak lessen zijn het ook de cursisten en collega docenten die mijn enthousiasme en inspiratie voeden, waarvoor grote dank.

Voedingsspecialist

Willemien Bouman

06 – 819 707 29

Proeflokaal Natuurlijk eten

Bellweg 46

4104 BJ Culemborg

puur@proeflokaalnatuurlijketen.nl

06 – 819 707 29

Algemene voorwaarden | Privacy | KvK: 11052595  |  BTW: NL 001926381 B36

© Copyright 2024 Willemien Bouman

Voedingsspecialist

Willemien Bouman

06 – 819 707 29

Proeflokaal Natuurlijk eten

Bellweg 46

4104 BJ Culemborg

puur@proeflokaalnatuurlijketen.nl

Algemene voorwaardenPrivacy | KvK: 11052595  |  BTW: NL 001926381 B36

© Copyright 2024 Willemien Bouman

Pin It on Pinterest