Wortelsoep met sinaasappelsap

Recept:

Willemien eetwaar

 

Snipper het uitje fijn en fruit het uitje in 2 el zachte olie. Snipper de verse gember en roer deze door het uimengsel. Blus af met een flinke scheut witte zoete wijn. Voeg de wortelstukken toe en bak deze nog even mee.

Voeg 2,5 liter water, 3 el bouillion poeder toe. Laat alles goed doorkoken (45 minuten) Pureer de soep en verdun deze eventueel met nog wat bouillon. Breng op smaak met peper en zout en de Indiase kruiden. Voeg een ½ liter sinaasappelsap toe en een flinke scheut gembersiroop.

Garneer de soep met fijngesneden tuinkruiden (peterselie, bieslook)

Met deze soep zet je de zon op tafel…..Eet smakelijk!

Ingrediënten:

Willemien eetwaar

 

  • 4 grote wortels
  • 2 uien
  • 4 cm verse gember
  • Zoete witte wijn (bijvoorbeeld zibbibbo)
  • Gembersiroop
  • 1.2 liter sinaasappelsap
  • Man with the pan kruiden molen India
  • Eko groenten bouillionpoeder

 

 

Pin It on Pinterest

Share This