Gemarineerde gamba’s / Cedar houten oven/BBQ plank

Recept:     Leg de Cedar houten planken ongeveer 2 uur van te voren in het water. Marineer de gamba’s voor gebruik. Bijvoorbeeld met Knoflookmarinade. Verwarm de oven voor op 180 C. Leg de ovenplank een paar minuten in de oven. Leg de gamba’s op de plank...

Lees meer

Bruschetta

Recept:   Bestrijk de sneetjes wit stokbrood (kies voorgebakken stokbrood) met de dipperolie, bestrooien met wat geraspte kaas en vervolgens 5-10 minuten toasten in een oven van 150 graden. Ook lekker als marinade voor vis en vlees Ingrediënten:  ...

Lees meer

Tomatensoep

Recept:   2 uien, snipperen en fruiten in 1 el olijfolie. 2 teentjes knoflook in het uimengsel. Na 5 minuten afblussen met scheut witte wijn. Indien gewenst snufje pimenton… uit Spanje. Peper, zout en tomatenketchup naar eigen smaak. Pureren met de...

Lees meer

Kaaskoekjes

Recept:   Schep de kruiden goed door de kaas heen. Leg bakpapier op een bakplaat. Schep 1 el hoopjes kaasmengsel op het bakpapier. Houd 3 cm afstand tussen de kaashoopjes zodat ze kunnen uitlopen. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Bak de...

Lees meer

Dadel-walnoot balletjes

Recept:     Rooster de walnoten in een koekenpan, mooi bruin. Hak de walnoten in kleine stukjes met je keukenmes. Ontpit de dadels en snijd deze tevens in kleine stukjes. Kneed de dadels en de walnoten en de citroenolie elkaar. Maak kleine balletjes van...

Lees meer

Wortelsoep met sinaasappelsap

Recept:   Snipper het uitje fijn en fruit het uitje in 2 el zachte olie. Snipper de verse gember en roer deze door het uimengsel. Blus af met een flinke scheut witte zoete wijn. Voeg de wortelstukken toe en bak deze nog even mee. Voeg 2,5 liter water, 3 el...

Lees meer

Aardbeienmousse met moscato d’ast

Recept:   Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. 2 el Moscato d’Asti in een steelpan, de rest in de kom van de staafmixer. Voed de aardbeien, poedersuiker, blaadjes munt toe en pureer glad, giet over in grote kom verhit de rest van de Moscato in de...

Lees meer

Gelaagde koffie verkeerd

Recept:   Espresso met melk is niet alleen heel lekker maar ziet er ook prachtig uit. De bruine espressobar draait en golft in de melkwitte laagjes tot een lepel dit prachtige effect verstoort. Stoom melk op tot 65,5 graden en laat hem staan. Schenk de...

Lees meer

Pure uiensoep met thijm

Recept:   Verwarm de olie in een grote pan en voeg de kurkuma en karwijzaad toe, laat de kruiden zachtjes garen voor een optimale smaakontwikkeling, maal gelijk wat verse peper bij dit kruidenmengsel. Fruit de fijngesnipperde uien en de plakjes knoflook in...

Lees meer

Gerookte kipfilet uit de rookzak

Recept:   Verwarm de oven voor op 200 graden, Marineer de kipfilet met kruidenzout en kruidenolie naar wens. Stop de kipfilet in de rookzak en vouw deze volgens de beschrijving dicht. Leg de gevulde zak op een bakplaat of braadslede in de oven. Laat de kip...

Lees meer

Brandnetelsoep

Recept:   Fruit het fijngesneden uitje met de blokjes aardappel en teentje knoflook, plakjes curcuma en gember in de olijfolie, laat alles 5-10 goed doorfruiten. Voeg 1 lliter water toevoegen, met bouillonpoeder en kokosmelk en 15-20 min zachtjes...

Lees meer

Daslookpesto

Recept:   Rooster de walnoten op een middelmatig vuur in koekenpan met dikke bodem. Laat de walnoten afkoelen. Spoel de daslook af en laat deze drogen (in de zon / of slacentrifuge / theedoek) Rasp de harde kaas. Knip de daslook in stukken van 3 cm. Pureer...

Lees meer

Willemien eetwaar

Willemien Bouman

06 - 819 707 29

info@willemien-eetwaar.nl

KvK: 11052595

BTW: NL 1696.32.921.B01

Wil je niets missen?

Pin It on Pinterest