Pure uiensoep met thijm

Recept:

Willemien eetwaar

 

Verwarm de olie in een grote pan en voeg de kurkuma en karwijzaad toe, laat de kruiden zachtjes garen voor een optimale smaakontwikkeling, maal gelijk wat verse peper bij dit kruidenmengsel.

Fruit de fijngesnipperde uien en de plakjes knoflook in dit olie – kruidenmengsel tot de uitjes glazig en lichtzoet geworden zijn (ongeveer 10 minuten) Voeg de 2,5 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Roer de bouillonkruiden toe bij de soep en laat deze 5 minuten meekoken. Pureer de uien soep en maak deze op smaak met peper en zout.

Voeg als laatste de fijngesneden tijm toe.

Voor wie het wil is het lekker deze soep te serveren met gegratineerde stokbroodjes met oude kaas.

Ingrediënten:

Willemien eetwaar

 

  • 1 kg verse rode uien
  • ½ bol knoflook gepeld en in kleine plakjes
  • 2 el knoflookolie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl karwijzaad
  • 3 el groentebouillon (eko)
  • Verse peper
  • Zout
  • 2 el Verse tijmblaadjes
  • Stokbrood met oude kaas (geitenkaas, schapenkaas, of oude koekaas)

 

Pin It on Pinterest

Share This