Gemarineerde gamba’s / Cedar houten oven/BBQ plank

Gemarineerde gamba’s / Cedar houten oven/BBQ plank

Recept:     Leg de Cedar houten planken ongeveer 2 uur van te voren in het water. Marineer de gamba’s voor gebruik. Bijvoorbeeld met Knoflookmarinade. Verwarm de oven voor op 180 C. Leg de ovenplank een paar minuten in de oven. Leg de gamba’s op de plank bak ze in...
Bruschetta

Bruschetta

Recept:   Bestrijk de sneetjes wit stokbrood (kies voorgebakken stokbrood) met de dipperolie, bestrooien met wat geraspte kaas en vervolgens 5-10 minuten toasten in een oven van 150 graden. Ook lekker als marinade voor vis en vlees Ingrediënten:   Stokbrood...
Tomatensoep

Tomatensoep

Recept:   2 uien, snipperen en fruiten in 1 el olijfolie. 2 teentjes knoflook in het uimengsel. Na 5 minuten afblussen met scheut witte wijn. Indien gewenst snufje pimenton… uit Spanje. Peper, zout en tomatenketchup naar eigen smaak. Pureren met de staafmixer of...
Kaaskoekjes

Kaaskoekjes

Recept:   Schep de kruiden goed door de kaas heen. Leg bakpapier op een bakplaat. Schep 1 el hoopjes kaasmengsel op het bakpapier. Houd 3 cm afstand tussen de kaashoopjes zodat ze kunnen uitlopen. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Bak de kaaskoekjes in...
Dadel-walnoot balletjes

Dadel-walnoot balletjes

Recept:     Rooster de walnoten in een koekenpan, mooi bruin. Hak de walnoten in kleine stukjes met je keukenmes. Ontpit de dadels en snijd deze tevens in kleine stukjes. Kneed de dadels en de walnoten en de citroenolie elkaar. Maak kleine balletjes van het mengsel en...
Wortelsoep met sinaasappelsap

Wortelsoep met sinaasappelsap

Recept:   Snipper het uitje fijn en fruit het uitje in 2 el zachte olie. Snipper de verse gember en roer deze door het uimengsel. Blus af met een flinke scheut witte zoete wijn. Voeg de wortelstukken toe en bak deze nog even mee. Voeg 2,5 liter water, 3 el bouillion...
Aardbeienmousse met moscato d’ast

Aardbeienmousse met moscato d’ast

Recept:   Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. 2 el Moscato d’Asti in een steelpan, de rest in de kom van de staafmixer. Voed de aardbeien, poedersuiker, blaadjes munt toe en pureer glad, giet over in grote kom verhit de rest van de Moscato in de steelpan,...
Gelaagde koffie verkeerd

Gelaagde koffie verkeerd

Recept:   Espresso met melk is niet alleen heel lekker maar ziet er ook prachtig uit. De bruine espressobar draait en golft in de melkwitte laagjes tot een lepel dit prachtige effect verstoort. Stoom melk op tot 65,5 graden en laat hem staan. Schenk de vers...
Pure uiensoep met thijm

Pure uiensoep met thijm

Recept:   Verwarm de olie in een grote pan en voeg de kurkuma en karwijzaad toe, laat de kruiden zachtjes garen voor een optimale smaakontwikkeling, maal gelijk wat verse peper bij dit kruidenmengsel. Fruit de fijngesnipperde uien en de plakjes knoflook in dit olie –...
Gerookte kipfilet uit de rookzak

Gerookte kipfilet uit de rookzak

Recept:   Verwarm de oven voor op 200 graden, Marineer de kipfilet met kruidenzout en kruidenolie naar wens. Stop de kipfilet in de rookzak en vouw deze volgens de beschrijving dicht. Leg de gevulde zak op een bakplaat of braadslede in de oven. Laat de kip in de zak...
Brandnetelsoep

Brandnetelsoep

Recept:   Fruit het fijngesneden uitje met de blokjes aardappel en teentje knoflook, plakjes curcuma en gember in de olijfolie, laat alles 5-10 goed doorfruiten. Voeg 1 lliter water toevoegen, met bouillonpoeder en kokosmelk en 15-20 min zachtjes doorkoken. Pureer de...
Daslookpesto

Daslookpesto

Recept:   Rooster de walnoten op een middelmatig vuur in koekenpan met dikke bodem. Laat de walnoten afkoelen. Spoel de daslook af en laat deze drogen (in de zon / of slacentrifuge / theedoek) Rasp de harde kaas. Knip de daslook in stukken van 3 cm. Pureer de...
Pick up je favorieten!

Pick up je favorieten!

Leuk als je nog even komt winkelen in onze bijzondere eetwinkel op de Markt in Culemborg! M.i.v. 1 oktober sluiten wij onze winkel en aanschuiftafel op de Markt en is het mogelijk om je favoriete oliën, kruiden, azijnen, koffie, thee etc. te bestellen via onze webshop...
Zin in een biertje? Kom proeven!

Zin in een biertje? Kom proeven!

Op zaterdag 10 juni organiseren wij een Bierproeverij van 11.30 – 16.30 uur Italiaanse gourmet bieren zijn feestelijk en bijzonder. Ontdek bijpassende hapjes en gerechten, recepten en bier/spijs tips…   Laat je verrassen en kom bier proeven bij Willemien...
Daslookpesto recept

Daslookpesto recept

Een super simpel recept, deze heb je zo gemaakt en het is oh zo lekker op een Biologisch broodje of toast, Daslookpesto.   Daslook is een heerlijk kruid dat maar kort verkrijgbaar is (maart/april/mei/juni), het is bloedzuiverend en naast pesto doet daslook het erg...
Open Huis Proeverij & Kookworkshops

Open Huis Proeverij & Kookworkshops

Yes! Binnenkort kun je weer bijzondere kook en proef activiteiten bij Willemien eetwaar beleven. Op zaterdag 1 april trappen we af met een Open Huis Proeverij. Op deze dag is onze winkel een groot proeflokaal! Nog meer dan anders leggen wij op deze dag de nadruk op...
Versinspiratie

Versinspiratie

Kruidenpracht We staan in het blad “Versinspiratie”! Een magazine voor de ambachtelijke versspecialist verkrijgbaar bij de slager. Een inspirerend artikel over kruidenpracht en hoe je diverse verse kruiden kunt gebruiken om je gerechten op de juiste smaak...
Kookworkshop: Feestelijke gerechten!

Kookworkshop: Feestelijke gerechten!

Donderdag 1 december Wil jij alvast ideeën opdoen voor de feestdagen, een gezellige avond terwijl je lekkerste gerechtjes kookt? We maken samen amuses, voorgerechten of kleine hapjes voor de kerstdagen of jaarwisseling. Verras je disgenoten en leer de beste...
Sinterklaas & Kerst kookworkshops

Sinterklaas & Kerst kookworkshops

De laatste 2 maanden van dit jaar zijn aangebroken en de winter is in aantocht! Ook Sinterklaas en Kerst komt al aardig dichtbij. Tijd om alvast in de keuken aan de slag te gaan en inspiratie op te doen! In deze maanden hebben we niet alleen een workshop voor...
Laatste oogst

Laatste oogst

De laatste oogst van tomaten, herfst is nu echt aangebroken! De laatste komkommertjes in het zuur en tomaten lekker laten pruttelen in de oven met rozemarijn en een scheutje olijfolie. Mmmm….in het zuur kan als de beste in onze witte balsamico azijn. Een...
Afternoon tea voor kinderen!

Afternoon tea voor kinderen!

Het is een feestje een Afternoon tea! Zeker als de kids deze zelf kunnen bereiden! Dit kunnen ze bij Willemien eetwaar doen, een super leuke activiteit voor kinderen. Reserveer nu een plekje en wij verrassen ze met een creatieve en smakelijke middag! Die middag nemen...
Nieuwe Kookworkshops!

Nieuwe Kookworkshops!

Wil jij ook eens nieuwe inspiratie opdoen voor lekkere maaltijden? En wil jij ook weten hoe je dan een gezonde maaltijd kunt maken? Welke ingrediënten je het beste kunt combineren en hoe je de juiste smaak aan je gerecht kunt geven? Schrijf je dan in voor een...
Fruit uit de Betuwe!

Fruit uit de Betuwe!

Wat een rijkdom in eigen tuin! Al zo veel vers fruit om iets lekkers van te maken. De eerste Yellow appeltjes van dit seizoen zijn al vroeg rijp en heel fris en fruitig.  Deze appel is snel zacht dus gelijk iets lekkers van maken of tot appelmoes verwerken. Vandaag...
Nieuw recept

Nieuw recept

Crostini van bruschetta toast met erwtenpuree, peer & Griekse kaas We hebben weer een nieuw overheerlijk recept wat we graag met jullie willen delen. Een gemakkelijk en zomers recept wat je als voorafje prima kunt serveren. Crostini’s van bruschetta toast...

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten