Daslookpesto

Recept:

Willemien eetwaar

 

Rooster de walnoten op een middelmatig vuur in koekenpan met dikke bodem. Laat de walnoten afkoelen. Spoel de daslook af en laat deze drogen (in de zon / of slacentrifuge / theedoek) Rasp de harde kaas. Knip de daslook in stukken van 3 cm.

Pureer de walnoten, kaas en daslook met de staafmixer en voeg tegelijkertijd Olijfolie toe voor de smeuigheid. De hoeveelheid olijfolie is afhankelijk van de gewenste dikte. Doe de Pesto in een gezellig schaaltje en garneer met bijvoorbeeld een daslookbloemetje (tevens eetbaar !)

Daslook is een heerlijk kruid dat maar kort verkrijgbaar is (maart/april/mei/juni), het is bloedzuiverend en naast pesto doet daslook het erg goed in salades en soepen.

Geniet van de subtiele knoflook/ui smaak !

Ingrediënten:

Willemien eetwaar

 

  • Bodem gebroken walnoten
  • Flinke hand  (bosje) daslook
  • Grana Padano of Regiano Parmegiano
  • Griekse Olijfolie (koroneiki of Kalamata olijfolie)

 

Pin It on Pinterest

Share This