Crostini van bruschetta toast met erwtenpuree, peer & Griekse kaas

Recept:

Willemien eetwaar

 

Bestrijk de plakjes stokbrood aan beide kanten met pesto olie. Verwarm de oven voor op 190°C en bak ze in ca. 10 minuten knapperig en goudbruin. Blancheer ondertussen de erwten 3 minuten in kokend water. Giet ze af, schenk er koud water over en giet ze nogmaals af.

Verwerk de erwten in een keukenmachine of blender tot puree, en maak de puree smeuïg met Spaanse knoflook olijfolie. Breng de puree vervolgens op smaak met zout, peper en nootmuskaat en verse bieslook.Snijd dunnen plakjes peer en marineer deze met de witte balsamiek Crema.

Beleg de crostini met een laagje erwtenpuree. Beleg de crostini met een schijfje gemarineerde peer en garneer met een Griekse kaaskrul.

Serveer de crostini’s direct. Eventueel lauwwarm serveren

Ingrediënten:

Willemien eetwaar

 

  • 1 Frans stokbrood, in plakjes
  • extra vergine olijfolie
  • Pesto dipperolie om mee te bestrijken
  • 250g doperwten (vers/diepvries)
  • geraspte verse nootmuskaat
  • 1 kleine, rijpe peer, fijngehakt
  • zeezout & versgemalen zwarte peper
  • verse bieslook
  • oude Griekse kaaskrullen
  • witte crème Balsamico azijn

 

Pin It on Pinterest

Share This