Aardbeienmousse met moscato d’ast

Recept:

Willemien eetwaar

 

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. 2 el Moscato d’Asti in een steelpan, de rest in de kom van de staafmixer. Voed de aardbeien, poedersuiker, blaadjes munt toe en pureer glad, giet over in grote kom verhit de rest van de Moscato in de steelpan, knijp het water uit de nu zachte gelatineblaadjes en roer ze van het vuur af erdoor tot ze helemaal opgelost zijn. Zet de pan in een bodempje koud water vb in gootsteen en laat al roerende 1 minuut snel afkoelen tot kamertemperatuur.

Roer goed met een lepel door de aardbeienpuree…Klop in een ander kom met de mixer de slagroom stijf, spatel die door het aardbeienmengsel tot een luchtige roze mousse….Doe in een leuk glaasje of bekertje en laat een paar uur opstijven.Heerlijke combinatie met een glaasje Moscato d’Asti ! waarin je bijvoorbeeld een bevroren aardbei legt…

Jammie !

Ingrediënten:

Willemien eetwaar

  • 300 g  geurige Hollandse aardbeien
  • 100 ml  Moscato d’Asti
  • 25 g  poedersuiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 150 ml  slagroom
  • 10 blaadjes verse munt

 

Pin It on Pinterest

Share This