Fruit uit de Betuwe!

Wat een rijkdom in eigen tuin! Al zo veel vers fruit om iets lekkers van te maken. De eerste Yellow appeltjes van dit seizoen zijn al vroeg rijp en heel fris en fruitig.  Deze appel is snel zacht dus gelijk iets lekkers van maken of tot appelmoes verwerken. Vandaag wordt het een appelkoek van havermout met appel, kruidige chutney en pure moes.

In de oven staat al een cake met verse pruimen en de bramen staan te popelen om verwerkt te worden tot een bramencoulis. Ook zijn er in onze Betuwe veel wilde bramen langs de lek!

 

Receptentip:

voor een basiscake beslag waarop je al het genoemde fruit kan leggen en mee kan bakken tot een heerlijke vruchtencake: gebruik gelijke delen van de ingrediënten, voor een rechthoekige vorm.

 

350 gram room boter

350 gram rietsuiker

350 gram eieren (6 eieren)

350 gram speltbloem (0f tarwebloem tipo 00)

Fruit naar keuze (pruimen, appel, bramen, of combinatie…)

 

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.

 

Leg bakpapier in de vorm en vet de vorm in met olie of roomboter

Klop de boter en de rietsuiker tot een smeuïge massa (in de keukenmachine met garde of met een handmixer)

Voeg de eieren er 1 voor 1 toe en klop het geheel homogeen

Voeg als laatste de bloem toe en mix het geheel tot een luchtig beslag

Bedek de bodem met het beslag en duw het fruit zachtjes in het beslag

Bak de taart in 45-60 minuten gaar ! Controleer met een prikker of deze gaar is.

Je kunt je taart garneren met vers gemaakt vruchtencoulis, room of een laagje gelei voor een glimmend effect.

 

Proef de zomer op je bord!

 

Leave a Reply